Wat voor kleren draag ik met paardrijden?

 

Veiligheidscap

één van de belangrijkste dingen die je tijdens het paardrijden moet dragen is de veiligheidscap. Een goedgekeurde cap die je hoofd beschermt. Voor de eerste lessen kun je er op het ruitersportcentrum één lenen. Daarna adviseren wij je om een nieuw exemplaar aan te schaffen, zodat je zeker weet dat hij nog nooit een klap heeft gehad. Let erop bij aankoop dat er een veiligheidskeurmerk in de cap vermeld staat. Voor meer informatie over veiligheid kun je terecht op http://www.veiligpaardrijden.nl/ 

 

Paardrijlaarzen

Voor het paardrijden draag je paardrijlaarzen of schoenen met chaps. Dit is om te voorkomen dat je door de beugel heen schiet. In verband met ervaringen uit het verleden zijn winterlaarzen op het paard verboden. Je mag er natuurlijk wel mee op het erf lopen. Het is niet toegestaan om op ongeschikt schoeisel in de buurt van een paard te komen. Denk aan crocqs, slippers, ballerina's en stoffen gympies of sneakers. Een grote pony weegt al gauw 450 kg dus die kan een hoop schade aanrichten wanneer hij op je tenen gaat staan. Goede stevige schoenen op het erf!

 

Rijbroek en andere kleding

Kies voor een goed zittende rijbroek of elastische broek. De rijbroek is speciaal ontworpen om te zorgen dat je je velletje niet tussen de beugelriem en het zadel krijgt. Daarnaast schuurt hij niet 

Tarieven    
     
    tot 16 jaar   16 jr e.o. 
Groepsles dressuur/carrousel  €    52,50  €    60,00
abonnement per maand
Losse les  €    15,00  €    17,50
     
Groepsles springen  €    62,50  €    70,00
abonnement per maand
     
 
Losse les springen  €    17,50  €    20,00
     
Vrijrijden  €    12,50  €    15,00
     
Privéles 1/2 uur los  €    25,00  €    27,50
     
Privéles 1/2 uur   €    90,00  €  100,00
abonnement  maand
Privéles 1 uur   €  135,00  €  150,00
abonnement maand
     
Kwart lease  €  140,00  €  160,00
Half lease  €  195,00  €  215,00
Vol lease  €  345,00  €  370,00
     
Extra maandabonnement 30% korting (dressuur, carrousel, priveles dressuur)
Les op eigen paard 15% korting 
Les op bijrijpaard 5% korting

 

Paardrijden is een fantastische sport, die door meer dan 400.000 mensen in Nederland wordt beoefend. Het is een sport voor jong en oud, groot en klein. Of je nu nog nooit op een paard gezeten hebt of juist al jarenlang rijervaring hebt: op ons FNRS-bedrijf heeft iedereen plezier met paarden. Op ons paardensportbedrijf leer je rijden volgens de ruiteropleiding van de Koninklijk Nederlandse Hippische Sportfederatie.

Tijdens de opleiding maak je kennis met allerlei verschillende onderdelen van de paardensport en kun je ontdekken wat voor jou de grootste uitdaging is. Je begint altijd met dressuur. De basis van de paardensport. Als je het leuk vind kun je ook leren springen, buitenrijden of mennen. 

Je leert paardrijden van een gediplomeerd instructrice. Onze instructie volgt regelmatig nascholing en is standaard in het bezit van een BHV diploma. Om goed en met plezier te kunnen paardrijden is het belangrijk dat je een instructeur of instructrice hebt die je goed uit kan leggen wat je moet doen. Veel variatie in de les maakt het paardrijden leuk. Regelmatig komen er thema's voorbij zoals springen, vaardigheid of obstakeltraining. 

Als je op Stal Hoogwoud komt lessen ontvang je automatisch een ruiterpaspoort van de FNRS/KNHS. In dit paspoort kunnen je vorderingen worden bijgehouden, wordt je deelname aan de diverse opleidingen aangetekend en worden de resultaten van de F proeven genoteerd. Daarnaast kun je met dit paspoort meedoen aan allerlei wedstrijden en evenementen. Aan het paspoort zit een aanvullende verzekering gekoppeld om er voor te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan. Tot slot ontvang je 4 x per jaar een leuk en informatief paardentijdschrift en krijg je allerlei kortingen. 

Stal Hoogwoud doet mee aan het Young Leadership Program. Een programma om deelnemers een structuur te geven om zichzelf te ontwikkelen. Paardrijden is liefdevol omgaan met een levend wezen. Omgaan met een dier wat van jou kan leren, maar waarvan je de taal niet spreekt. Communicatie, consequent gedrag en veel geduld zo ontstaat er een band tussen mens en dier. Dat vraagt vaardigheden, fysiek, sociaal en mentaal. Want je moet initiatieven nemen en duidelijke aanwijzingen geven.

Je moet op zoek naar de perfecte samenwerking, waarvoor je emoties moet controleren, je wordt gedwongen om raad te vragen, samen te werken en jezelf te ontwikkelen. Allemaal kwaliteiten die je verder helpen in het dagelijks leven.

Dit Young Leaders Program is ontwikkeld naar een Zweeds voorbeeld met grote maatschappelijke waarde, een programma dat deelnemers klaarstoomt voor een succesvol leven binnen de paardensport en daarbuiten. Met de juiste stimulans help je de deelnemers om de leiders van morgen te worden op ieder maatschappelijk niveau.

De gestructureerde omgang met paarden en het verblijven in een veeleisende hippische omgeving leert deelnemers wat verantwoording en discipline is, hoe ze vastberadenheid en moed tonen en waarom communicatie zo belangrijk is, om problemen op te lossen en een gezamenlijk doel te bereiken, essentiële vaardigheden om succesvol te worden binnen onze complexe maatschappij.

Alle activiteiten binnen het programma zijn afgestemd op leerdoelen van de overheid. Voor iedere leeftijd en elk niveau is er ruimte voor ontwikkeling. De deelnemer kan doorgroeien naar het hoogste niveau, waar het gaat om besturen en leiding geven. Tijdens het hele programma wordt de ontwikkeling van de deelnemer gemonitord,  gecoacht en geëvalueerd. Na het afronden van een niveau volgt er een diploma, een waardevolle vermelding op menig CV. Kijk voor meer informatie op

Stal Hoogwoud is een klein paardensportcentrum waar verschillende onderdelen van de paardensport beoefend kunnen worden. Op een leuke veelzijdige manier met een paard bezig zijn en je binnen je eigen mogelijkheden en wensen ontwikkelen. 

 

Of het nu gaat om recreatief of om sportgericht, bij Stal Hoogwoud kun je terecht voor een degelijke basis qua rijvaardigheid en kennis over paarden. Een paardensportcentrum met een duidelijke visie op het gebied van welzijn voor de paarden, kwaliteit van de lessen en de relatie met klanten. Eenduidig en onderbouwd. 

 

In 2006 is Stal Hoogwoud aangesloten bij de FNRS, een brancheorganisatie van rijscholen, waar de nadruk ligt op kwaliteit en veiligheid. Het opleidingssysteem van de FNRS wordt gebruikt om een praktische en veelzijdige basis neer te zetten, waarbij de ruiters hun vaardigheden kunnen vastleggen in het FNRS ruiterpaspoort.

 

De opleiding is een uitdaging voor volwassenen en kinderen op alle niveaus. Naast de lessen verzorgt Stal Hoogwoud tal van activiteiten en workshops. Er worden regelmatig buitenritten gemaakt, spelmiddagen georganiseerd, er is aandacht voor theoretische onderbouwing en leerzame aanvullende lessen.  

 

Stal Hoogwoud is een door de SBB officieel erkend leerbedrijf. Er worden diverse stageplaatsen aangeboden op diverse niveaus op de vlakken Paardenhouderij, groen en zorg.

© 2018 Stal Hoogwoud
Design by schefa.com