Stal Hoogwoud doet mee aan het Young Leadership Program. Een programma om deelnemers een structuur te geven om zichzelf te ontwikkelen. Paardrijden is liefdevol omgaan met een levend wezen. Omgaan met een dier wat van jou kan leren, maar waarvan je de taal niet spreekt. Communicatie, consequent gedrag en veel geduld zo ontstaat er een band tussen mens en dier. Dat vraagt vaardigheden, fysiek, sociaal en mentaal. Want je moet initiatieven nemen en duidelijke aanwijzingen geven.

Je moet op zoek naar de perfecte samenwerking, waarvoor je emoties moet controleren, je wordt gedwongen om raad te vragen, samen te werken en jezelf te ontwikkelen. Allemaal kwaliteiten die je verder helpen in het dagelijks leven.

Dit Young Leaders Program is ontwikkeld naar een Zweeds voorbeeld met grote maatschappelijke waarde, een programma dat deelnemers klaarstoomt voor een succesvol leven binnen de paardensport en daarbuiten. Met de juiste stimulans help je de deelnemers om de leiders van morgen te worden op ieder maatschappelijk niveau.

De gestructureerde omgang met paarden en het verblijven in een veeleisende hippische omgeving leert deelnemers wat verantwoording en discipline is, hoe ze vastberadenheid en moed tonen en waarom communicatie zo belangrijk is, om problemen op te lossen en een gezamenlijk doel te bereiken, essentiële vaardigheden om succesvol te worden binnen onze complexe maatschappij.

Alle activiteiten binnen het programma zijn afgestemd op leerdoelen van de overheid. Voor iedere leeftijd en elk niveau is er ruimte voor ontwikkeling. De deelnemer kan doorgroeien naar het hoogste niveau, waar het gaat om besturen en leiding geven. Tijdens het hele programma wordt de ontwikkeling van de deelnemer gemonitord,  gecoacht en geëvalueerd. Na het afronden van een niveau volgt er een diploma, een waardevolle vermelding op menig CV. Kijk voor meer informatie op

© 2019 Stal Hoogwoud
Design by schefa.com